لوبیا پلو یکی از خوشمزه ترین غذاهای رنگی ایرانی می باشد که امروز در این مقاله قصد داریم تا پخت آن را به شما آموزش دهیم. پس تا آخر این مقاله با تی جیب همراه باشید.
انواع لوبیا پلو
لوبیای پلو مرغ
لوبیای پلو با گوشت
مواد لازم برای پخت لویبا پلو با گوشت
5 پیمانه برنج
500 گرم گوشت چرخ کرده
300 گرم لوبیا سبز ( استانبولی )
3 عدد پیاز متوسط
2 عدد چوب دارچین
4 قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی
فلفل قرمز به میزان لازم3
یک چهارم قاشق غذاخوری زردچوبه
یک قاشق چایخوری نمک
دارچین به میزان لازم
فلفل سیاه به میزان لازم
زعفران دم کرده به میزان لازم
طرز تهیه لوبیا پلو با گوشت
مرحله اول
برنج را درون آب سرد قرار می دهیم تا خیس بخورد.
مرحله دوم
در این مرحله ابتدا سر و ته لوبیاها را می گیریم و هر لوبیا را به اندازه 3 سانتی متری برش می زنیم. این اندازه ایده آل ترین حالت ممکن است.
مرحله سوم
در این مرحله پیازها را به صورت نگینی خورد می کنیم.
مرحله چهارم
حالا وقتی که برنج بعد از 10 دقیقه خیس خورد می توانیم برنج را بشوییم. حتما از برنج های باکیفیت مانند برنج دمسیاه استفاده کنید چون هرچقدر کیفیت برنج بهتر باشد غذای ما خوشمزه تر می شود. البته از برنج های ارزان تر ایرانی مانند برنج هاشمی هم می توانید استفاده کنید. هر چند که قیمت برنج هاشمی هم نسبت به برنج های خارجی گران تر است.
مرحله پنجم
در این مرحله قصد داریم که مایه لوبیا پلو را درست کنیم. پیاز و لوبیا را داخل تابه با روغن کم تفت می دهیم تا حدی که پیاز کمی نرم شود حالا می توانیم گوشت چرخ کرده را به لوبیا و پیاز اضافه کنیم.
مرحله ششم
در این مرحله چاشنی و ادویه های موردنیاز را به مایه خود اضافه می کنیم. حالا می توانیم زردچوبه و دارچین را به مخلوط اضافه کنیم اگر از چوب دارچین استفاده می کنید در ادامه حتما چوب را از غذا خارج کنید البته توصیه می شود از دارچین های بسته بندی استفاده کنید. بعد از پخته شدن می توانید به دلخواه خود کمی فلفل هم به آن اضافه کنید.
مرحله هفتم
حالا وقت اضافه کردن نمک است. نصف قاشق چایخوری برای این مقدار از مخلوط کافی است. بعد از اینکه مخلوط به مدت 5 دقیقه پخته شد و به خوبی ادویه را به خود گرفت می توانید رب گوجه فرنگی را به آن اضافه کنید.
مرحله هشتم
اکنون می توانید مواد را به لوبیای سرخ شده اضافه کنید و با حرارت ملایم تفت دهید. اکنون می توانید آب جوش را به مواد اضافه کنید.
مرحله نهم
در این مرحله می توانید برنج را آبکش کنید و پس از آبکشی برنج کمی روغن ته قابلمه ریخته تا ته دیگ خوبی درست کنیم. به صورت لایه لایه برنج و مایه را داخل قابلمه می ریزیم.
طرز تهیه لوبیا پلو با مرغ
لوبیا پلو با مرغ هیچ تفاوتی با لوبیا پلوی با گوشت ندارد و عین همدیگر پخته می شوند فقط به جای 500 گرم گوشت چرخ کرده از 500 گرم فیله مرغ استفاده می شود.
نکات مهم
در پخت لوبیا پلو می توان از مرغ و گوشت استفاده نکرد و این امر کاملا دلخواه و بسته به سلیقه شماست.
به جای 500 گرم می توانید از 300 گرم مرغ یا گوشت استفاده کنید فقط در این حالت مرغ و گوشت هنگام خوردن غذا به دندان نمی آیند.
منبع : تی جیب
- ۰۱/۰۱/۰۵