Yasinblog

ما در این وبلاگ قصد داریم تا مطالب مفیدی را به شما ارائه دهیم.

Yasinblog

ما در این وبلاگ قصد داریم تا مطالب مفیدی را به شما ارائه دهیم.

۲ مطلب در فروردين ۱۴۰۱ ثبت شده است

  • ۰
  • ۰

آلبالو پلو یکی از غذاهای خوشمزه ایرانی است که طرفداران زیادی دارد. ما در این مقاله قصد داریم تا این غذای خوش طعم را به شما آموزش دهیم پس تا آخر این مقاله با تی جیب همراه باشید.

 

مواد لازم برای پخت آلبالو پلو

1 عدد پیاز متوسط

4 پیمانه برنج

200 گرم شکر

500 گرم آلبالو

روغن مایع به میزان لازم

300 گرم گوشت چرخ کرده

نمک و فلفل سیاه به میزان لازم

نکته مهم: برای اینکه آلبالو پلوی خوش طعمی داشته باشیم از برنج های ایرانی مانند؛ برنج هاشمی و یا برنج دم سیاه استفاده کنید. البته قیمت برنج هاشمی و دم سیاه بسیار بالاست و اکثرا توانایی خرید آن را ندارند.

 

طرز تهیه آلبالو پلو

مرحله اول

ابتدا آلبالوها را به خوبی می شوییم و هسته های آن را بیرون می آوریم، سپس داخل قابلمه می ریزیم تا با حرارت پخته و غلیظ شود حالا می توانیم برنج از درون یک سبد رد کنیم تا به آب آلبالو تبدیل شود.

 

مرحله دوم

در این مرحله پیاز را به صورت نگینی خرد کرده و با گوشت خرده و کمی نمک و فلفل سیاه مخلوط کرده و ورز می دهیم. سپس گوشت ها را شکل توپ های گرد در می آوریم.

 

مرحله سوم

در این مرحله کمی درون تابه ریخته و گوشت های قلقلی را درون تابه سرخ می کنیم

 

پخت آلبالو پلو

 

مرحله چهارم

درون قابلمه 4 پیمانه برنج می ریزیم و آن را به خوبی می شوییم، سپس درون قابلمه تا جایی آب می ریزیم که آب از روی برنج به اندازه یک بند انگشت بالاتر آمده باشد حالا کمی نمک به آن اضافه می کنیم و شعله را زیاد می کنیم تا برنج جوش بیاید سپس برنج را درون یک سبد می ریزیم و ته قابلمه کمی آب، روغن و در صورت تمایل زردچوبه اضافه کنید.

 

مرحله پنجم

با کفگیر یه لایه برنج ته قابلمه می ریزیم حالا یک لایه گوشت های قلقلی و آلبالو را روی برنج می ریزیم و دوباره یک لایه برنج می ریزیم این کار چند بار انجام می دهیم سپس آب آلبالو و یک قاشق غذاخوری روغن به برنج اضافه می کنیم. شعله را زیاد می کنیم و وقتی که درون قابلمه بخار بلند شد شعله را کم می کنیم تا با حرارت ملایم بپزد. آلبالو پلوی ما حاضر است، نوش جان.

 

آلبالو پلو با گوشت

 

نکته مهم

به جای گوشت می توانید از مرغ هم استفاده کنید.

 

 

منبع : Yasinhdp

  • محمدحسن هدایت پناه
  • ۰
  • ۰

لوبیا پلو یکی از خوشمزه ترین غذاهای رنگی ایرانی می باشد که امروز در این مقاله قصد داریم تا پخت آن را به شما آموزش دهیم. پس تا آخر این مقاله با تی جیب همراه باشید.

 

انواع لوبیا پلو

لوبیای پلو مرغ

لوبیای پلو با گوشت

 

مواد لازم برای پخت لویبا پلو با گوشت

5 پیمانه برنج

500 گرم گوشت چرخ کرده

300 گرم لوبیا سبز ( استانبولی )

3 عدد پیاز متوسط

2 عدد چوب دارچین

4 قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی

فلفل قرمز به میزان لازم3

یک چهارم قاشق غذاخوری زردچوبه

یک قاشق چایخوری نمک

دارچین به میزان لازم

فلفل سیاه به میزان لازم

زعفران دم کرده به میزان لازم

 

طرز تهیه لوبیا پلو

 

طرز تهیه لوبیا پلو با گوشت

مرحله اول

برنج را درون آب سرد قرار می دهیم تا خیس بخورد.

 

مرحله دوم

در این مرحله ابتدا سر و ته لوبیاها را می گیریم و هر لوبیا را به اندازه 3 سانتی متری برش می زنیم. این اندازه ایده آل ترین حالت ممکن است.

 

مرحله سوم

در این مرحله پیازها را به صورت نگینی خورد می کنیم.

 

مرحله چهارم

حالا وقتی که برنج بعد از 10 دقیقه خیس خورد می توانیم برنج را بشوییم. حتما از برنج های باکیفیت مانند برنج دمسیاه استفاده کنید چون هرچقدر کیفیت برنج بهتر باشد غذای ما خوشمزه تر می شود. البته از برنج های ارزان تر ایرانی مانند برنج هاشمی هم می توانید استفاده کنید. هر چند که قیمت برنج هاشمی هم نسبت به برنج های خارجی گران تر است.

 

 

پخت لوبیا پلو با گوشت

 

مرحله پنجم

در این مرحله قصد داریم که مایه لوبیا پلو را درست کنیم. پیاز و لوبیا را داخل تابه با روغن کم تفت می دهیم تا حدی که پیاز کمی نرم شود حالا می توانیم گوشت چرخ کرده را به لوبیا و پیاز اضافه کنیم.

 

مرحله ششم

در این مرحله چاشنی و ادویه های موردنیاز را به مایه خود اضافه می کنیم. حالا می توانیم زردچوبه و دارچین را به مخلوط اضافه کنیم اگر از چوب دارچین استفاده می کنید در ادامه حتما چوب را از غذا خارج کنید البته توصیه می شود از دارچین های بسته بندی استفاده کنید. بعد از پخته شدن می توانید به دلخواه خود کمی فلفل هم به آن اضافه کنید.

 

مرحله هفتم

حالا وقت اضافه کردن نمک است. نصف قاشق چایخوری برای این مقدار از مخلوط کافی است. بعد از اینکه مخلوط به مدت 5 دقیقه پخته شد و به خوبی ادویه را به خود گرفت می توانید رب گوجه فرنگی را به آن اضافه کنید.

 

مرحله هشتم

اکنون می توانید مواد را به لوبیای سرخ شده اضافه کنید و با حرارت ملایم تفت دهید. اکنون می توانید آب جوش را به مواد اضافه کنید.

 

 

طرز تهیه لوبیا پلو با مرغ

 

مرحله نهم

در این مرحله می توانید برنج را آبکش کنید و پس از آبکشی برنج کمی روغن ته قابلمه ریخته تا ته دیگ خوبی درست کنیم. به صورت لایه لایه برنج و مایه را داخل قابلمه می ریزیم.

 

طرز تهیه لوبیا پلو با مرغ

لوبیا پلو با مرغ هیچ تفاوتی با لوبیا پلوی با گوشت ندارد و عین همدیگر پخته می شوند فقط به جای 500 گرم گوشت چرخ کرده از 500 گرم فیله مرغ استفاده می شود.

 

نکات مهم

در پخت لوبیا پلو می توان از مرغ و گوشت استفاده نکرد و این امر کاملا دلخواه و بسته به سلیقه شماست.

به جای 500 گرم می توانید از 300 گرم مرغ یا گوشت استفاده کنید فقط در این حالت مرغ و گوشت هنگام خوردن غذا به دندان نمی آیند.

 

 

منبع : تی جیب

 

  • محمدحسن هدایت پناه